Könyv


A MEGÚJULÁS TITKAI
A TEST- ÉS LÉLEKSZÉPÍTÉS BIBLIÁJA

1

” Amikor Bíró Ica megkért, hogy megjelenő kézikönyvét szakmai szempontok alapján lektoráljam, először meglepődtem, hiszen testszépítésről szóló első könyvében megismertekből arra gondoltam, hogy olyan területre tévedek, amely, bár rendkívül érdekes és izgalmas, inkább a test fizikai tökéleteségével, szépítésével, edzésével, egészséges fogyasztásával, táplálásának mikéntjével foglalkozik. Igaz, a pozítiv gondolkodás és a lelki kiegyensúlyozottság is helyet kapott a testszépítés fogalom körében. A munkpéldány tanulmányozása során azonban bebizonyosodott számomra, hogy ez a könyv szó szerint a megújulásról, a lélek és testszépítésről szól, olyan átfogó ismereteket adva, amelyet az eddig ez irányban keresgélő olvasónak is nagy megelégedésére fognak szolgálni. Mindenkinek jóakarattal ajánlom: SZÉPÜLJENEK együtt Bíró Icácval! ”
Dr. Bíró Dénes

Bíró Ica a test-lélek-szellem egységének szellemében sokáig dolgozott újabb kézikönyvén, amelyben sokáig dolgozott újabb kézikönyvén, amelyben készséggel megosztja olvasóival a megújulás, avagy a test-és a lélekszépítés titkait. S hogy lássuk könyve mibe avat be bennünket, íme az ízelítő a négy nagy fejezetből:

  • Pozitív gondolkodás – a bioenergetikából és a keleti filozófiákból megismert és tapasztalt gondolatokkal: az aura, a csakrák és a meridiánok alapismereteivel, valamint a “chi” megújító hatásaival
  • Egészséges táplálkozás és biokémia – rávilágít, hogy ” a titok a részletekben a sejtek szintjén van ” évszakoknak megfelelő receptgyűjteménnyel és sok más egészséges, karcsúsító táplálkozási tanáccsal segít.
  • Mozgás és energizáló gyakorlatok, légzések – az eddig megjelent 9 sikeres videó program képanyagával, valamint kifejezetten a könyv számára készült fotósorozattal, amelyben Bíró Ica Shi De Yang nagymesterrel, a shaolin főpappal ősi “chi-kung” gyakorlatokat mutat be.
  • Est- és szépségápolás – frissítő, szépítő és egészségmegőrző masszázsok és akupresszúrás technikák ismertetése “narancsbőr” és a ráncok ellen is.

“Remélem és bízom benne, hogy olyan építő és szépítő életmódprogrammal szolgálhatok, amelyek hatására a törekvők pozitív tapasztalatokkal gazdagodhatnak.”

 Szeretettel: Bíró Ica


TESTSZÉPÍTŐ KÉZIKÖNYV
Pozitív gondolkodás, Egészséges táplálkozás, Mozgás, Testápolás

2

Évekig fotómodell és manöken voltam. 1985-ben pályafutásom közben született meg a kislányom. Terhességem alatt 20 kg-ot híztam, ebből a 13 kg maradt rajtam. Ekkor dolgoztam ki azt a mozgásprogramot, melynek hatására 3 hónap elteltével visszanyertem eredeti súlyomat és alakomat. A formatartás és a karcsúság praktikáiról egyre többen kérdeztek levelekben, riportokban, de személyesen is. Ezért 1995-ben a Testszépítés című videokazettán megjelentettem a mozgásprogram első részét. A testszépítéssel kapcsolatban felmerülő egyéb kérdésekre a választ ez a kézikönyv foglalja össze négy fejezetben: Pozitív gondolkodás, egészséges táplálkozás, mozgás, testápolás.A könyvben megtalálható a részletes mozgásprogram ismertetésén túl egy egészséges fogyást biztosító táplálkozási étrend ajánlat, valamint az alakjavulást segítő anticellulitis masszázstechnika és mindezek végrehajtását megkönnyítő pozitív gondolkodás módszereinek az alkalmazása is. A négy fejezet által javasolt teendők összehangolt megvalósításával tartós és egészséges fogyó-illetve testszépítő programot biztosíthatunk. Új önfejlesztő életformánk az élet egyéb területein is hasznos segítség lehet.